Nord Piano | Nord Keyboard

Naast onderhoud, reparatie en service van Nord Piano’s en Synthesizers kunt u nu ook terecht bij ons voor uw nieuwe Nord instrument of accessoires.

De Nord keyboards worden handgemaakt in Zweden door Clavia DMI AB. Vandaar de naam Clavia Nord. Clavia is opgericht in 1983 in Stockholm, Zweden. Toentertijd produceerde Clavia ook digitale drums. Dit onderdeel hebben ze in 2005 verkocht. De focus ligt sindsdien volledig op de productie van synthesizers. Het vlaggenschip van Clavia is de Nord Stage. Maar ook de Electro, Piano en Lead mogen we niet uitvlakken. Kenmerkend aan hun design en kwaliteit zie je bijna geen podium meer zonder een opvallende rode Nord!

Nord Stage 3

nord-stage-2-ex

De Nord Stage 3  is Clavia Nord’s vlaggenschip onder de vlaggenschepen. De Nord Stage is DE stage-piano, orgel en synthesizer in een!

Leverbaar met 88 volledig gewogen Hammer Action-klavier of met 76 gewogen toetsen of 73 toetsen licht-weight Waterfall-klavier.  Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, is natuurlijk het uitgebreide en bijzonder overtuigend klinkende instrumentarium dat met de komst van de EX-lijn groter en beter is dan ooit. U hebt nu de beschikking over 1 GB aan pianoklanken en een vernieuwde Samply Library.

 

Nord Electro 6

nord-electro-5d

Sinds zijn intrude in 2001 werd de Nord Electro het instrument om de authentieke en vintage klavierinstrumenten ten gehore te brengen in een draagbaar compact opvallend rode verschijning. Niet alleen het gebruiksgemak maar ook de opnieuw verbeterde sounds maken de Nord Electro 6 nog verfijnder, flexibeler  en beter voor live toepassingen dan ooit!

Leverbaar met de volgende klavieren:

  • 73 gewogen toetsen
  • 73 Waterfall Semi-gewogen
  • 61 Waterfall Semi-gewogen

 

Nord Piano 4

 

nord-piano-3

Als opvolger van de Nord Piano 3 is deze 4 nog een stuk verfijnder, zowel het klavier als de klanken zijn nog eens onder de loep genomen (ook al dacht je dat het niet beter kon). Laat je verassen door het 88 toetsen klavier met driedubbel gewogen contacten, split en layer functie, stereo effecten en nog veel meer. Deze Nord word geleverd inclusief triple pedal.

Nord Lead 4

 

nord-lead-4

 

Dichter bij een echte analoge synthesizer kan het niet komen.

De Nord Lead 4 is een innovatieve 4 parts multitimbrale synthesizer. Alle vier de geluiden zijn te routen naar een eigen uitgang en te bewerken via een uitgebreide filter- en effectsectie. Naast de klassieke analoge golfvormen heeft de Nordlead 4 ook een Wavetable-mode met unieke Formant wavetables. In de “True Voice Unison”-mode kunt u per stem maximaal vier oscillatoren stapelen voor het creëren van “dikke” leads en pads. De Nord Lead 4 word geleverd met een klavier met 49 aanslaggevoelige toetsen.

Nord Drum 3p

 

nord-drum-3p

De Nord Drum 3P percusssie pad is voorzien van zes aanslaggevoelige pads. Tevens is er de mogelijkheid om een kickpedaal aan te sluiten.  De keuze is reuze in de enorm grote database met geluiden en samples. Ideaal voor live gebruik, maar ook in de studio.

 

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de betreffende Clavia Nord producten en accessoires.

 

Muziek Service Schijndel

Spoorlaan 30

5481 SK Schijndel

Tel: 073-7370177

Email: info@muziekserviceschijndel.nl

Openingstijden
Maandag             Gesloten​
Dinsdag              13:00 - 17:00
Woensdag           13:00 - 17:00
Donderdag          13:00 - 20:00
Vrijdag               13:00 - 17:00​
Zaterdag             10:00 - 13:00
Zondag                Gesloten