Reparatie basversterker

De basversterker lijkt voor een groot deel op de gitaarversterker. Het grote verschil zit hem in de combinatie van vermogen en speakers. Voor de lage frequenties van een basgitaar of contrabas worden ander soort luidsprekers gebruikt als voor gitaar. Een gitaar speaker zal een basgitaar niet overleven. Het vermogen (versterker) om de basgitaar hoorbaar te maken zal een stuk hoger moeten liggen dan voor de gitaar. Waar men bij een gitaar aan 30Watt al genoeg heeft, moet men bij een basgitaar denken aan al snel 50 tot 60 watt om hoorbaar te blijven.

Buizen | Transistor versus Hybride basversterker

Ook in de wereld van de basversterker komen we de scheiding tegen in transistor en buizenversterkers. Steeds meer zien we de hybride basversterker, deze basversterker bevat een buizen voorversterker en een transistor eindversterker.  De reden hier voor is de verhouding van het gewicht tot het vermogen. De Ampeg SVT is een goed voorbeeld van een volledige buizenversterker; 300Watt volledig buizen wat ongeveer 45 kilo weegt!

Voor reparatie – onderhoud van basversterker volledig buizen, transistor en hybride kunt u terecht bij Muziek Service Schijndel. Heeft u vragen of wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op!

Hier een paar voorbeelden van uitgevoerde reparaties aan basversterkers door Muziek Service Schijndel.

Reparatie Ampeg SVT basversterker | buizenversterker | Muziek Service Schijndel

Reparatie merken

 

Muziek Service Schijndel

Spoorlaan 30

5481 SK Schijndel

Tel: 073-7370177

Email: info@muziekserviceschijndel.nl

Openingstijden
Maandag             Gesloten​
Dinsdag              13:00 - 17:00
Woensdag           13:00 - 17:00
Donderdag          13:00 - 20:00
Vrijdag               13:00 - 17:00​
Zaterdag             10:00 - 13:00
Zondag                Gesloten