Reparatie gitaarversterker

Muziek Service Schijndel heeft de nodige ervaring en kennis in huis om een succesvolle reparatie of periodiek onderhoud uit te voeren. Een vintage buizenversterker of een moderne transistor versterker wij repareren alle soorten, maten en merken gitaarversterkers. Muziek Service Schijndel heeft een ruime voorraad aan versterker onderdelen (ook vintage en NOS!) en kan daardoor uw gitaarversterker op korte termijn repareren!

Reparatie buizenversterker

De buizenversterker is in de gitaar wereld nog steeds niet verdwenen. Zowel moderne gitaarversterkers als vintage buizenversterker uit de jaren 60 en 70 zien we nog volop in gebruik. Wij hebben de kennis en documentatie in huis om alle buizenversterkers te repareren en onderhouden. Uiteraard beschikken we ook over een grote voorraad versterker onderdelen en buizen van diverse A-merken; JJ-Electronic | Sovtek Electro Harmonix | TAD buizen.

Hier een paar voorbeelden van uitgevoerde reparaties aan gitaarversterkers door Muziek Service Schijndel. Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Buizenversterker

Reparatie transistorversterker

De andere grote groep gitaarversterkers en akoestische gitaarversterkers zijn de transistor versterkers. Ook voor een reparatie van deze versterkers kunt u bij Muziek Service Schijndel terecht.  Een transistor versterker heeft als grote voordeel dat deze vaak lichter van gewicht is, minder warmte produceert, en bekend staat als betrouwbaar. Het spreekt voor zich dat een glazen buis kwetsbaarder is dan een metalen transistor. Maar ook de transistor versterker kan kapot, een transistor versterker is namelijk veel gevoeliger voor overspanning (elektriciteit) dan een buizenversterker. Wij beschikken over de juiste kennis en onderdelen om onderhoud en reparatie uit te voeren aan alle transistor gitaarversterkers zowel jong als oud.

Eindbuizen afstellen

Eindbuizen van een buizenversterker mogen niet klakkeloos vervangen worden. De veelbesproken “bias” moet afgesteld worden, bias is de (negatieve) roosterspanning instelling. Als deze spanning niet goed is afgesteld heeft dit zeer nadelige gevolgen voor de levensduur van de buizen en klank van de versterker. Een slechte afstelling van de bias zal ook negatief effect hebben op de levensduur van andere componenten in de versterker. Meestal kan deze spanning ingesteld worden maar soms is het nodig om weerstandwaarden aan te passen of de versterker te modificeren. Gematched paar of kwartet eindbuizen dienen ook afgesteld te worden!

Condensatoren vervangen

Buizenversterkers werken met zeer hoge gelijkspanningen (200 tot 650 Volt) om deze gelijkspanning af te vlakken worden elektrolytische condensatoren gebruikt. Condensatoren hebben helaas niet het eeuwige leven en kunnen naar lang intensief gebruik van de gitaarversterker problemen geven. Ook  bij jonge gitaarversterkers kan dit probleem zich voordoen! Muziek Service Schijndel beschikt over de nodige kennis en ervaring voor een reparatie als dit.

Voor reparatie van uw gitaarversterker volledig buizen, transistor en hybride kunt u terecht bij Muziek Service Schijndel. Heeft u vragen of wilt u meer weten over een reparatie neem dan gerust contact met ons op!

 

Muziek Service Schijndel

Spoorlaan 30

5481 SK Schijndel

Tel: 073-7370177

Email: info@muziekserviceschijndel.nl

Openingstijden
Maandag             Gesloten​
Dinsdag              13:00 - 17:00
Woensdag           13:00 - 17:00
Donderdag          13:00 - 20:00
Vrijdag               13:00 - 17:00​
Zaterdag             10:00 - 13:00
Zondag                Gesloten