Gretsch

"That Great Gretsch Sound!"

Het begon allemaal in 1883 toen de 27-jarige Friedrich Gretsch, een Duitse immigrant, zijn werkplaats begon in Brooklyn New-York. Hij begon daar met het vervaardigen van banjo's en drums. Helaas overleed hij 12 jaar later en liet zijn bedrijf achter aan zijn zoon Fred Gretsch. Fred beantwoorde de vraag die er was naar snaarinstrumenten, en begon zo ook met de fabricage van archtop- en akoestische gitaren. Deze gitaren waren in het begin direct geliefd bij de Jazz- en Country gitaristen. Gretsch is nu al 4 generaties lang een familiebedrijf, en sinds 2002 verzorgt Fender de distributie en het productie management. 

gretsch-factory-photo.png

Gretsch bestaat inmiddels ruim 135 jaar, en is inmiddels niet meer weg te denken merk in de muziekinstrumentenwereld. Diverse grote namen zijn inmiddels verbonden met dit iconische gitaarmerk. Denk hierbij dan aan; Chet Atkins, Eddie Cochran, Billy Duffy, Bono, Duane Eddy, George Harrison, Brian Setzer, Stephen Stills en Malcolm Young. 

Gretsch is nu naast Fender ons 2e gitaarmerk in onze winkel en webshop, en een perfecte aanvulling met de bekende hollow body modellen, solid body gitaren, akoestische gitaren en basgitaren. De Gretsch gitaar series zijn onderverdeeld in de series: Streamliner, Electromatic, Acoustic en Proffesional. Tevens is der nog de Roots serie waar de ukeleles en resonators onder vallen.

gretsch g2655 streamliner.png

Ons assortiment Streamliner en Electromatic gitaren vind je hier: Gitaren Elektrisch

De officiële website met het complete assortiment: Gretsch Guitars

Vragen over Gretsch, of verkrijgbaarheid en prijzen de diverse modellen die misschien nog niet bij ons op de site staan, stel je gewoon via ons contactformulier.

gretsch-gold-logo.png