Speaker reparatie

Reparatie gitaar speaker en bass speaker

Sommige gitaar speakers komen in aanmerking voor een recone procedure. Het reconen van een speaker is vaak een goedkopere oplossing dan de aanschaf van nieuwe speaker. Bij het merk Celestion is dit mogelijk voor bijvoorbeeld de G12 Greenback en de Alnico Blue. Bij Jensen en Eminence zijn de meeste speakers te reconen, Ook de oudere JBL alnico speakers (gebruikt door Fender in de jaren 70).

Als uw speaker niet meer te repareren is kunnen wij  voor u een nieuwe speaker leveren. Muziek Service Schijndel levert alle typen gitaar,  bass en instrument speakers van de merken Eminence, Jensen en Celestion. In bijna alle A-merken van gitaar en bass speakerkasten vindt men speakers van een van deze merken. Als voorbeeld: Ampeg gebruikt doorgaans Eminence. Orange meestal Celestion en Fender weer een combinatie van.

Reconen

Speaker reparatie (PA)
Bij PA-speakers (public adress) maken we onderscheid tussen actieve en passieve speakers. Een actieve speaker heeft een eigen versterker aan boord en heeft een 230V voeding nodig. Een passieve speaker heeft alleen de passieve componenten aan boord namelijk: speaker, woofer  tweeter, filter en eventueel nog een middentonen speaker. Ook de subwoofer is in de actieve en passieve uitvoering.

Tweeters kunnen vaak gerepareerd worden door het diafragma of membraan te vervangen. Piezo tweeters, woofers en middentoon speakers worden in zijn geheel vervangen. Bij sommige merken is het mogelijk om deze te reconen. Alle bewegende onderdelen spoel, spider, cone, litze en de dome worden dan vervangen.

Een speakerfilter is op component niveau vaak goed te repareren. Soms is het noodzakelijk om de complete filterprint te vervangen.

Merken van speakers die voor een recone procedure in aanmerking komen zijn: JBL| Electro Voice | Eminence |Sica | Beyma |Eighteen Sound | RCF.

Uiteraard leveren wij voor alle merken ook vervanging speakers. Tevens hebben we altijd vervanging speakers  op voorraad voor de goedkope speakerkast of oudere speakerkasten waar geen originele speakers meer voor verkrijgbaar zijn. Dit geld ook voor de tweeters. De speaker maten zijn: 8 inch | 10 inch | 12 inch | 15 inch | 18 inch.

Als u er voor kiest zelf de reparatie uit te voeren, wij verkopen recone kits voor de merken JBL en Beyma.

Voor reparatie of vervanging van uw speaker of tweeter kunt u terecht bij Muziek Service Schijndel. Heeft u vragen of wilt u meer weten over een reparatie of vervanging neem dan contact met ons op!