DJ Gear Reparatie

DJ set

De Dj’s maken inmiddels een groot deel uit van de muziekindustrie. Ook dj gear (apparatuur) is niet onverwoestbaar en heeft soms onderhoud of een reparatie nodig. De dj set bestaat o.a. uit een cd Speler | dubbele cd speler | DJ mixer | mengpaneel | draaitafel | platenspeler | usb platenspeler.

DJ mixer | mengtafel

De dj mixer heeft enkele kwetsbare punten o.a connectoren, faders en knoppen. Bij een krakende fader of knop is het mogelijk om deze te reinigen, we hebben hier speciale procedures en reinigers voor. Is dit niet de oplossing voor het probleem dan kunnen we de fader of knop ook vervangen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een rca/tulp connector kan afbreken. Van alle onderdelen en merken hebben we hier spare-parts op voorraad of kunnen deze bestellen.

DJ Cd-speler

De CD speler is het voornaamste “instrument” van de dj, vaak gecombineerd met een usb speler. Zowel mechanische als elektronisch kunnen er gebreken aan een cd speler komen. Een cd speler is goed te repareren zelfs als er schade door vocht is ontstaan. Een vaak voorkomende reparatie is het vervangen van de laser van de cd speler. Eventueel kan een reiniging van een laser al de oplossing zijn van het probleem. Voor diverse andere klachten zoals haperende schakelaartjes, play knop repareren , cue knop repareren, loopwerk repareren, pitch control repareren etc. Kunt u terecht bij Muziek Service Schijndel!

Dj Platenspeler

Ook is er een hele grote groep DJ’s die zweert bij het draaien met vinyl. Deze Dj’s draaien vinyl met behulp van een platenspeler.  Wij repareren zowel de oudere (retro platenspeler) als de nieuwere modellen. Vaak voorkomende reparatie is het vervangen van de aandrijfsnaar, naar mate deze ouder wordt krijgt de snaar meer rek. Hierdoor worden de platen steeds iets langzamer afgespeeld en zal de snaar vervangen moeten worden. Voor de reparaties van aandrijfsnaren, naalden en elementen kunt u bij ons terecht.

Koptelefoon

De betere dj hoofdtelefoon is niet zomaar een koptelefoon, en vaak niet goedkoop! Een kabel vervangen, draadbreuk repareren is dus vaak lonend!

Voor reparatie van uw DJ Gear kunt u terecht bij Muziek Service Schijndel. Heeft u vragen of staat de reparatie er niet bij! Wilt u meer weten over een reparatie? Neem dan contact met ons op!